Kontesti i emrit pa zgjidhje
Ndërmjetësuesi për kontestin e emrit Metju Nimic pas takimit me kryeministrin Nikolla Gruevski ka thënë se nuk ka zgjidhje mes Maqedonisë dhe Greqisë në lidhje me propozimin e prillit.

Sipas Nimic, në Greqi ekzistojnë dy probleme në lidhje me propozimin. Nga njera anë vendpozicioni i përcaktimit gjeografik dhe vëllimi i përdorimit të emrit të kontaktuar.

“Në Athinë kanë dy probleme në lidhje me propozimin - vendpozicionin e përcaktimin gjeografik dhe vëllimin e përdorimit të emrit të kontraktuar. Në Shkup, kam marrë qëndrim, i cili është në pajtueshmëri me pozicionet afatgjate srategjike të vendit”, tha ndërjmetësi Nimic.

Ndërsa për përdorimin e përgjithshëm të emrit, Nimic ka sqaruar se grekët kërkojnë që kur të arrihet marrëveshja për emrin ai të përdoret edhe brenda vendit. /albeu.com/
Shtuar më 12/09/2013, ora 11:04

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori