Këshilli i Komunës së Strugës e zyrtarizoi gjuhën shqipe
Me shumicë votash dhe me parimin e badinterit, shumica e këshilltarëve në Strugë miratuan statutin e ri të fraza=Komunës">Komunës, në të cilin fraza=gjuha">gjuha fraza=shqipe">shqipe u shënua si gjuhë zyrtare në këtë qytet.

Me ndryshimin e ri, frazës “fraza=gjuha">gjuha të cilën e flasin të paktën 20% e popullatës”, i shtohet “fraza=gjuha">gjuha fraza=shqipe">shqipe”. fraza=Këshilltarët">Këshilltarët e Aleancës kërkuan që nga statuti të largohet pjesë e 20 për qindëshit dhe të mbetet vetëm frazafraza=gjuha">gjuha fraza=shqipe">shqipe”.

fraza=Këshilltarët">Këshilltarët e VMRO DPMNE-së kundërshtuan këto ndryshime duke i cilësuar si antikushtetuese. Ata paralajmëruan se neni 7 i statutit shumë shpejtë do të ankimohet para Gjykatës kushtetuese.

Shtuar më 27/02/2018, ora 16:21
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori