E FUNDIT/ Kapen 200 kg kokainë në Elbasan
Kërkohet dorëheqja e një ministri të Zaevit, zbuloni arsyen
VMRO-DPMNE i bëri thirrje Ministrit të Kulturës, Asaf Ademi, që të japë dorëheqje, ndërsa Ministria urgjentisht të tërheqë programin vjetor për punë kulturore për 2019.

“Kultura maqedonase është duke jetuar tragjedinë e saj. Ajo që qeveria e LSDM-së bën me Programin Vjetor për Punën në Kulturë për vitin 2019 është një turp dhe ekziston dyshim serioz për krim “, tha Robert Veljanovski nga VMRO-DPMNE. Sipas tij, Programi Vjetor i Ministrisë së Kulturës është vetëm një shembull i qartë i ndarjes në shoqërinë maqedonase në suaza etnike dhe partiake.

“Mediat kanë njoftuar tashmë se kompania “Medenica “DOOEL import-eksport Shkup, nga Ministria e Kulturës ka marrë një shumë të pabesueshme prej 1.7 milion denarë. Kompania “Medenica” DOOEL import-eksport Shkup u krijua më 27 shtator, disa ditë përpara shpalljes së tenderit të Ministrisë. Vetëm këto të dhëna janë të mjaftueshme për të dyshuar për manipulimin të fondeve buxhetore. A është e vërtetë që në gusht të vitit të kaluar, pak para shpalljes, u formua shoqata “Op-lekka” nga Tetova, e cila mori 100 mijë denarë për ngjarjen “Tetova këndon”? A është e vërtetë që “Elite Events” nga Tetova kanë marrë 400 mijë denarë, por një shoqëri apo shoqatë e tillë nuk mund të gjendet në Regjistrin Qendror? A është e vërtetë që “Zëri Dardanisë” nga Tetova, i cili mori 100 mijë denarë nga ministria, u formua në maj të vitit të kaluar, katër muaj përpara shpalljes së konkursit? “, pyeti Veljanovski.

Ai akuzoi se paratë e qytetarëve dhe llogaria buxhetore e Republikës së Maqedonisë trajtohen si llogari personale e partisë së LSDM-së, e cila shërben për të paguar borxhet e Zaevit ndaj kreditorëve të tij, që janë përgjegjës për ardhjen e tij në pushtet.
Shtuar më 10/02/2019, ora 15:36
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori