Ivanovska sfidon kryetarët: Ejani në zyrat tona dhe njihuni me veten tuaj
Pas informatave që i publikoi Komisioni i Antikorrupsionit, të cilat thonë se kryetarët e komunave në Maqedoni nuk kanë dorëzuar lista anketuese ose deklarata për ndeshje të interesave, disa prej tyre i mohuan konfirmimet, ndërsa kryetari i komunës së Vevçanit paralajmëroi edhe padi penale për kryetarën e Komisionit të Antikorrupsionit.

Pikërisht shefja e Antikorrupsionit, Biljana Ivanovska, ishte mysafir në ditarin e orës 20. Theksoi se bëhet fjalë për hutim dhe i ftoi kryetarët e komunave të shkojnë në hapësirat e Komisionit dhe të kryejnë inspektim në dokumentacionit që të hidhen të gjitha dyshimet.

“Komisioni shtetëror për parandalimin e korrupsionit e ka informuar opinionin se kryetarët e komunave kompetent kanë dorëzuar deklaratë për interesa ku nuk kanë dhënë të dhëna për pjesën II, gjegjësisht, autorizim publik dhe detyrim, ku me detyrim janë theksuar të dhënat për funksionin për të cilat janë zgjedhur ose persona të emëruar, të dhëna për institucione i cili ka kryer zgjedhje dhe emërime, si dhe numër dhe datë të aktit për verifikimin të mandatit në bazë të cilit janë zgjedhur dhe emëruar.

Antikorrupsioni nga inspektimi në evidencën e vetë ka konstatuar se numër i caktuar nga personat e lartpërmendur pas zgjedhjes/emërimit të funksionit në afat ligjor të konfirmuar nuk ka dorëzuar anketë të listës për gjendjen e pasurisë dhe deklaratë për interesa, derisa disa prej tyre kanë dorëzuar formulare me të dhëna të pa plotësuar”, deklaroi në ditarin qendror kryetarja e Antikorrupsinit.
Shtuar më 17/03/2019, ora 09:12

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori