Gruevski në Baku
Kryeministri Nikolla Gruevski sot në Baku u takua me presidentin e Republikës së Azerbajxhanit, Ilham Aliev, në të cilën i përshëndeti raportet e mira miqësore mes dy vendeve të çdo niveli dhe kanë shprehur gatishmëri për intensifikimin e tyre shtesë.

Pres-shërbimi i Qeverisë së RM-së informoi se nga kryeministri Gruevski, në mënyrë të veçantë është theksuar nevoja për thellimin e bashkëpunimit ekonomik për shkak të faktit që Azerbajxhani është një nga ekonomitë me rritje më të shpejtë në rajonin kaspik, rritja e së cilës lëvizje prej rreth 20 për qind dhe vazhdon madje edhe në periudhën e krizës botërore dhe momentalisht është rreth 7 për qind. Bashkëbiseduesit kanë biseduar për mundësitë e avancimit të bashkëpunimit, sidomos në sferën energjetike, e cila është me rëndësi të jashtëzakonshme për Aherbajxhanin dhe faktor i rëndësishëm në rajonin kaspik.

Në lidhje me këtë, Gruevski është informuar për projektet e mëdha me rëndësi globale që i zhvillon Azerbajxhani, siç janë TAB dhe NABUKO. Kryeministri Gruevski ka theksuar se në Maqedoni janë të mirëseardhur investitorët azerbajxhanas që janë të interesuar për rritjen dhe zgjerimin e mundësive investuese./albeu.com/
Shtuar më 19/04/2013, ora 15:09

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori