Greqia i vendos kusht të sajin Maqedonisë për hapjen e negociatave
Parakushtë për zgjidhjen e çështjes së emrit është që ish Republika Jugosllave e Maqedonisë të pranojë detyrimin për të ndryshuar emrin e saj kushtetues, thotë zëdhënësi i qeverisë Dimitris Canakopulos në një intervistë me radion greke Alfa 984.

Nevojitet një marrëveshje që do të përshkruajë qartë hapat e zgjedhjes së kontekstit. Ndërrimi i emrit në marrëdhëniet ndërkombëtare, në vazhdim njohje nga nga pala greke dhe pastaj duke ndryshuar Kushtetutën e ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë duke u përfshi emri i ri në Kushtetutën e dhe pastaj do keni mbështetje te Greqisë për integrimin e vendit në të gjitha organizatat ndërkombëtare.

Ky është pozicioni që kemi prezantuar në negociatat me palen maqedone- theksoj Dimitris Canakopulos.


Shtuar më 07/05/2018, ora 11:57

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori