Gardianët në burgjet e Maqedonisë kërkojnë kushte më të mira pune
Policia gjyqësore dhe gardianët ankohen për kushtet e punës. Sipas tyre, kushtet në të cilat ato punojnë nuk plotësojnë asnjë normë vendore dhe aq më pak ndërkombëtare. Në mesin e kërkesave ata theksin e venë te rritja e rrogës, rregullimi i stazhit të punës dhe furnizimin me uniforma.

“Ballafaqohemi me rroga të ulëta dhe jo të rregullta. Ballafaqohemi me orë që i punojmë jashtë orarit por nuk na paguhen. Uniforma nuk kemi marrë thuajse 10 vitet e fundit. Çdoherë lutemi tek kolegët e MPB-së që të na gjinden me ndonjë këmishë, pantallona ose pallto.

Kemi probleme të mëdha, por shpresojmë se do të lëvizim pak nga kjo pikë e vdekur me qëllim që të na mënjanohet ky zhgënjim disa vjeçar”- tha Antonio Stailxhovski, epror i gardianëve në Idrizovë
Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski pranon se policia ndër vite nuk është furnizuar me uniforma të reja, gjë që ka ndikuar në përkeqësimin e imazhit të shërbyesve policorë.

Policia për një dekadë nuk është furnizuar me uniforma, këpucë dhe këmisha. Një fakt i hidhur që nuk guxon asnjëherë të përsëritet. Për këtë fillimisht kemi filluar procedurë për porositjen e 7000 çizmeve për njësinë speciale, bluza, këpucë, pallto për dimër dhe për verë, këmisha vere, kapela, rripa, pantallona, uniforma verore dhe uniforma tjera për njësinë speciale- deklaroi Oliver Spasovski, ministër i Brendshëm, njofton alsat-m.

Ndërkohë nga ministria e Drejtësisë, nën kompetencë të së cilës bien policia gjyqësore dhe gardianët e burgjeve thonë se kanë pranuar kërkesat e policëve dhe se për periudhë të shkurt kohore do të merren masa konkrete në plotësimin e kushteve të tyre. /albeu.com/

Shtuar më 18/09/2017, ora 19:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori