Evidenca pedagogjike në të dy gjuhët
Lindita Qazimi, zëvendësministrja e Arsimit dhe Shkencës ka deklaruar se në asnjë moment nuk rrezikohet përdorimi i gjuhës shqipe nëpër shkollat fillore dhe të mesme në ditarët elektronik.

Sipas saj ligji është i qartë, evidenca pedagogjike përveç, në gjuhën Maqedonishte bëhet edhe në gjuhën shqipe.

“Ne ligjin për arsim fillore dhe atë të mesëm parashihet që evidenca përveç në gjuhën maqedonishte të bëhet edhe në gjuhën shqipe.

Ligji është i qartë nuk ka asnjë pengesë në asnjë mënyrë nuk rrezikohet përdorimi i gjuhës shqipe edhe në ditarët elektronik”ka deklaruar për portalin Zhurnal, zëvendësministrja e Arsimit dhe Shkencës, Lidita Qazimi.


“Nuk e përjashtojë mundësinë që të paraqiten probleme të natyrës teknike, është projekt fillestar megjithatë e gjithë kjo është e tejkalueshme. Të gjitha shkollat të cilat ballafaqohen me probleme të natyrës teknike problemet e tyre duhet ti paraqesin në ministri.”ka deklaruar, Qazimi.

Projekti ditari elektronik, është në fazën pilot, ndërsa pritet që deri në fund të vitit të fillojë të implementohet nëpër të gjitha shkollat. / albeu.com/
Shtuar më 04/03/2011, ora 14:20

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori