Enciklopedi anglisht për t'i rrëzuar shtrembërimet ndaj shqiptarëve
Akademia e Shkencave të Shqipërisë do të ribotojë fjalorin enciklopedik shqiptar, në anglisht. Kjo domosdohsmëri lind për shkak të shtrembërimeve të historisë të kryera nga disa shtete, të cilët duke mos pasur një fjalor enciklopedik në anglisht, kanë abuzuar.

Kryetari i Akademisë së Shkencave Myzafer Korkuti, merr si shembull Maqedoninë, e cila në encikloepdinë e saj ka version që shqiptarët janë ardhacakë të shekullit 16 dhe jo autoktonë. Në një intervistë për TVM, Korkuti shpjegon shtrembërimet që janë bërë nga Maqedonia dhe shtete të tjera, duke treguar se cila mund të jetë zgjidhja.

Akademiku Korkuti tha se marrëdhëniet me Maqedoninë në nivel akademik janë në rrugë të mbarë. Bëhet fjalë për një botim të historianit Kristo Frashëri, i cilki do të serviret edhe në maqedonisht. Nëpërmjet këtij teksti, sipas Korkutit, do të mundësohet mësimi i historisë shqipe, ashtu sicc eshtë në të vërtetë.

Kryetari i Akademisë së Shekncave Myzafer Korkuti është zgjehdur në krye të këtij institucioni më 2 shtator të këtij viti. Ai thotë se gjëja që e shqeteson më tepër është prezantimi i vlerave të shqipërisë ashtu sicc janë në të vërtetë dhe bashkëpunimi ndërinstitucional, sidomos me shtetet fqinje. /albeu.com/
Shtuar më 06/09/2013, ora 15:45
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori