Dokumenti me të cilin është themeluar Kuvendi Kombëtar i Iliridës
Ky është dokuementi me të cilin është themeluar Kuvendi Popullor i Iliridës më 2008-tën.

Ky vendim është bazuar në referendumin e shqiptarëve të Maqedonisë të mbajtur në vitin 1993">1993.

“Në bazë të nenit 100-101 të Kushtetutës së Republikës së Iliridës që lejon funksionimin e Kuvendit Popullor të miratuar nga qeveria e saj me datë 01.08.1993">1993, si dhe në bazë të kërkesës së vetë qytetarëve të Republikës së Iliridës, sot me datë: 09.11. 2008, në tetovë delegatët nga Kumanova, Shkupi, Tetova, Gostivari, Kërçova, Dibra dhe Struga firmosin themelimin e dhomës ligjdhënëse me Emrin: Kuvendi Popullor i Iliridës”, thuhet në pjesën hyrëse të këtij dokumenti, raporton Lajmipress.com.

Kopje e këtij dokumenti është publikuar edhe në Facebook, nga Selam Elmazi. /albeu.com/
Shtuar më 15/09/2014, ora 17:15

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori