Diskriminim për shqiptarët në MTL-në maqedonase
Kuadrot shqiptare nuk kanë poste udhëheqëse në kuadër të Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve të Maqedonisë.

Nga të dhënat e siguruara nga agjencia e lajmeve Ina, rezulton ky diskriminim i përfaqësimit në detyrat udhëheqëse, derisa komuniteti serb është më i përfaqësuar. Përveç zëvendësministrit, Tahir Hani, në këtë ministri kuadrot shqiptare janë të pa përfaqësuar në nivelet udhëheqëse dhe nivele tjera.

Pozita diskriminuese udhëheqëse është në të gjitha sektorët, njësitë dhe nivele të tjera. Nga materialet e siguruara nga agjencia e lajmeve INA rezulton ky diskriminim i përfaqësimit në detyrat udhëheqëse, derisa komuniteti serb është më i përfaqësuar.

Nga 12 sektorë të rëndësishëm asnjë nga kuadër shqiptarë nuk ka detyrë udhëheqëse.
Shtuar më 27/03/2012, ora 10:51

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori