Dibranët nuk paguajnë faturat e ujit
Dibranët pin ujë me cilësi më të mirë, ata e keqpërdorin atë dhe një pjesë e mirë e tyre nuk duan të paguajnë. Për shkak të mbledhjes së parregullt të faturave, kompania publike “Standard” përballet me shumë vështirësi në punën e përditshme.

Nga ujësjellësi Rosoki-Dibër, e cila udhëhiqet nga NP “Standart” me ujë të pastër dhe të shëndetshëm furnizohen banorët e qytetit dhe fshatrave të Dolno Kosovrasti dhe Rajçica, ndërsa ujësjellësi dërgon ujë edhe në Qendrën Zhupa. Pretendimet tona në emrin e ujit të konsumuar dhe mbetjeve të ngritura arrijnë në 1.75 milion euro. Përafërsisht 70 për qind i përkasin subjekteve të para. Midis jo-paguesve ka mjekë, gjyqtarë, profesorë, drejtues të kompanive, shefa, biznesmenë, të cilët nuk kanë paguar faturat për vite të tëra, thekson drejtuesi i kompanisë, Mazlum Leshi, për agjencionin AIM.

Sipas tij, lista e gjatë e debitorëve përfshin 11 nga pesëmbëdhjetë këshilltarët që nuk kanë paguar llogari për vite, edhe pse përveç pagës që ata punojnë dhe ndokush ndonjë biznes, ata gjithashtu marrin tarifa këshilluese mujore. Ndër ata që nuk paguajnë faturat janë të gjithë shkollta nëntëvjeçare, gjimnazet, Spitali i Përgjithshëm, Qendra për Kulturë, njësitë rajonale të ministrive dhe institucionet dhe bizneset e tjera.

Leshi thotë se dibranët pinë ujë të cilësisë më të lartë në Maqedoni dhe e dyta në cilësi në Evropë dhe nuk janë të vetëdijshëm se duhet ta paguajnë.

Një pjesë e Dibranëve “janë të shtyrë” të paguajnë faturat e ujit, kur ata kërkojnë një faturë nga qeveria lokale ose kur ata shesin një apartament ose një shtëpi.

Në verë, për vite me rradhë, shumica e qytetit është pa ujë dhe deri në nëntë orë.

Drejtoria e kompanisë dhe qeverisja vendore u pajtuan me përmirësimin e kushteve kohore për të filluar përdorimin e masës jo popullore – shkëputjen nga rrjeti i furnizimit me ujë për çdo konsumator që ka më shumë se tri faturë të papaguara. /albeu.com/
Shtuar më 09/04/2018, ora 18:51
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori