Çmimet e roamingut ulen në mënyrë drastike!

Këshilli për Bashkëpunim Rajonal (RCC) është i lumtur të njoftojë se që nga sot, çmimet roaming në të gjithë Ballkanin Perëndimor (BB) janë ulur në mënyrë drastike.

Qytetarët e Ballkanit do të jenë në gjendje të flasin, të lundrojnw në internet të dërgojnë SMS shumë më tepër dhe të paguajnë shumë më pak.

Mesatarisht, çmimet për thirrjet dalëse kanë rënë me - 65%, dhe për transferimin e të dhënave - 78%. Në disa raste uljet shkojnë deri në -99%!

Për shembull, çmimi për thirrjet dalëse në disa raste zbret në 0.08 cent dhe çmimi për transferimin e të dhënave 0.03 cent, në varësi të operatorit.

Shikoni tabelën që krahason çmimet në rajon deri më 30 qershor dhe që nga sot, por vini re se këto janë çmimet maksimale të vendosura nga rregullatorët.

Disa operatorë kanë njoftuar edhe çmime më të ulëta se sa tarifat e referuara. Kontrolloni me operatorin tuaj lokal dhe shijoni çmime të ulëta.
Përveç kësaj, një marrëveshje e re me BE-në që lejon çmime më të ulëta të roamingut në mes të Ballkanit Perëndimor dhe BE është në rrugën e saj.

RCC dëshiron të falënderojë Qeveritë e Ballkanit Perëndimor, Komisionin Evropian dhe stafin e RCC për punën e madhe që është bërë për ta bërë këtë ndryshim një realitet.

Marrëveshja origjinale e Marrëveshjes Roaming (RRA) e ndërmjetësuar nga RCC në vitin 2014 përfshinte Bosnje dhe Herzegovinën, Malin e Zi, Republikën e Maqedonisë Veriore dhe Serbinë, dhe mes tyre kostot e roamingut tashmë janë zvogëluar.

Këtë vit, Shqipëria dhe Kosova u bashkuan me marrëveshjen duke nënshkruar RRA-në e re, duke e bërë zonën roaming gjithëpërfshirëse të Ballkanit Perëndimor, duke shkuar drejt kostove të roamingut zero në të gjithë rajonin, të modeluara në rrugën e Bashkimit Europian (BE) si në shtëpi ( RLAH).

Për më tepër, BE u angazhua për të filluar reduktimin e negociatave të kostove të roamingut midis BB dhe BE. RRA tregoi se bashkëpunimi rajonal dhe Evropa jepnin!

Ministrat e Telekomunikacionit nga Ballkani Perëndimor nënshkruan Marrëveshjen Rajonal për Roaming për Ballkanin Perëndimor në edicionin e dytë të Samitit Dixhital të Beogradit Perëndimor në Beograd, më 4 prill 2019, si pjesë e Planit Shumëvjeçar të Veprimit në Zonën Ekonomike Rajonale (MAP REA ).

Shtuar më 01/07/2019, ora 11:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori