Çështja e emrit, flet Taki Fiti
Pëlqej
Gjuha maqedonishte që moti është kodifikuar, ekziston, nuk mund të zhduket, është traditë shekullore.

Në këtë kontekst me rëndësi është që gjuha maqedonishte patjetër të ketë prioritet këtë që e flasim ne, punim dhe përpunim shkencor dhe studim të saj, pasi është gjuhë integruese në Maqedoni dhe këtë patjetër ta respektojnë vendet fqinje.

Këtë e tha sot kryetari i ASHAM-it Taki Fiti para fillimit të manifestimit “Ditët maqedonistike në ASHAM”.

Sa i takon problemit me emrin, Fiti pohoi se gjuha maqedonishte patjetër të evidentohet ashtu siç është evidentuar në Kombet e bashkuara “Macedonian”.


Shtuar më 16/05/2018, ora 14:41
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori