Baily: Shtetet e Bashkuara mbeten një partner strategjik i Maqedonisë
Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe Ambasadori i SHBA-ve në Maqedoni Jess Baily mbajtën një takim të përbashkët, në të cilin, duke uruar për një bashkëpunim të mirë në periudhën e ardhshme, konfirmuan rëndësinë e thellimit të marrëdhënieve ekonomike mes dy vendeve si bazë për realizimin e prioriteteve të përcaktuara.

Në takim, u bisedua për Samitin e sapo mbajtur në Trieste të Italisë dhe investimet në Ballkanin Perëndimor në energji dhe infrastrukturë, me qëllim që të sigurohet konkurrencë dhe qëndrueshmëri në rajon, në rrugën drejt BE-së.

Bekteshi theksoi angazhimin e fuqishëm për të vazhduar reformat në sektorin e energjisë, në përputhje me dinamikën e nevojshme, duke e informuar se tashmë është duke punuar në një projekt-tekst të ri të Ligjit për Energjinë, i cili gjatë 3 muajve të ardhshëm do të rezultojë në një ligj të ri, në të cilin do të implementohen direktivat evropiane.

Në pjesën e investimeve, si një motor lëvizës i rëndësishëm për zhvillimin ekonomik, Ministri Bekteshi informoi se në zonat e lira ekonomike, veprojnë 8 kompani amerikane me një investim total prej 150 milion dollarë në faza, që është një sinjal i mirë për bizneset amerikane dhe investitorët e huaj në përgjithësi dhe se Maqedonia është e gatshme për të filluar një propozim për një marrëveshje mbi mbrojtjen e ndërsjelltë të investimeve.

Në këtë drejtim, Bekteshi kërkoi ndihmë ekspertësh në drejtim të përmirësimit të bashkëpunimit mes kompanive vendore si furnizues të investitorëve të huaj, që do të kontribuonte në zhvillimin më dinamik lokal dhe rajonal ekonomik.

Ambasada e SHBA-ve paraqiti shkurtimisht projektin e ri të USAID-it për mbështetjen e biznesit për mbrojtjen e konkurrencës dhe shprehu gatishmërinë për të bërë një prezantim për të gjitha projektet aktive, duke përfshirë ato që janë zbatuar për të mbështetur zhvillimin e sektorit të energjisë, njofton AIM.

Në takim u diskutua edhe për zbatimin e infrastrukturës Ambasadori Baily tha se Shtetet e Bashkuara mbeten një partner i fortë strategjik i Maqedonisë, dhe se vendosja e marrëdhënieve edhe më të forta ekonomike dhe politike është në interes reciprok të dy vendeve. /albeu.com/Shtuar më 14/07/2017, ora 17:31

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori