Admir Shabani: Po ndjekim standardet e BE
Admir Shabani dhe Lupka Guguceva janë dy nënpunësit e KSHZ-së që ideuan aplikimin e trajnimit të këshillave zgjedhore për rritje të profesionalizmit për zbatimin e procesit zgjedhore sipas standardeve Europiane.

Shabani thekson se ky modul u desh kohë që të përgatitet por edhe qasja në fillim ishte skeptike.

Por pas aplikimit vitin e kaluar u vërejt dukshëm ngritja e përgaditjes dhe kështu RMV mori rekomandim pozitiv nga OSCE- ODIHR.

Sigurisht sipas Shabanit ky proces ka kosto dhe pa ndihmen e fondacionit për sistem zgjedhor IFES vështirë do të ishte aplikim i këtij projekti.

Admir Shabani më tej shprehet se këtë vit prtitjet janë edhe më të mëdha meqë tani kemi një taske force mirë të trajnuar të cilët së shpejti do të fillojnë trajnimet për këshillat zgjedhore./MIA

Shtuar më 07/02/2020, ora 09:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori