"Llafet e Dynjasë": Saliu nuk i beson diplomave të Myqeremit?!
Pëlqej
Myqerem Tafaj
Pas skandaleve të shumta në sistemin arsimor në Shqipëri, Ministria e Arsimit po përjeton një krizë të vërtetë besimi në vetvete, njoftojnë burime brenda ministrisë për "Llafet e Dynjasë" të Portalit Albeu.

Janë të shumta arsyet që kanë shtyrë ministrinë e së ardhmes (edhe pse nuk janë të paktë ata që e quajnë ministria e së kaluarës) të përjetojë këtë krizë.

Por, burimet thonë se kriza ka arritur kulmin pas Vendimit të Këshillit të Ministrave (VKM), për diskriminimin me ligj të diplomës së doktoraturës të marrë në universitetet shqiptare.

Sipas këtij vendimi, një doktoraturë e marrë në një vend përendimor, doktoraturë të cilën e ka liçencuar një ministri e një vendi tjetër nuk është ligjërisht e barabartë me një diplomë doktorature e marrë në Shqipëri të cilën e ka liçensuar vet ministria!!!

Juristët shprehen se mjafton padia në gjykatë e këtij vendimi nga një "kokëkrisur" që ka mbaruar doktoraturën në Shqipëri dhe ky vendim detyrimisht do të ndryshojë, pasi ky vendim as juridikisht nuk është në rregull. Për anën etike, morale dhe integritetin e vet atyre ministrave që kanë doktoratura shqiptare nuk ka nevojë të flitet. I kanë bërë gropën vetes.

Por, si e vlerësojnë këtë denimen analistët e "Llafeve të Dynjasë"?!

Ata kanë deklaruar se kjo pikë e këtij vendimi është reflektim i kompleksit që ka qeveria nga gjithçka që e liçencon vet.

"Ka më paradoks se të nënçmosh diplomën që e jep vet për një diplomë të një shteti tjetër që ti nuk e kontrollon dot?! Kësaj i thonë të kesh problem me vetveten", shprehet analisti Mesdhe Totolani.

Ndërsa analisti tjetër i "Llafeve të Dynjasë", Koço Bilbili shprehet i habitur se si ka mundësi që qeveria nuk ju beson diplomave që i lëshon vet.

"Ore, janë këta në terezi", shprehet i habitur analisti Koço Bilbili i cili shton se "është për t'u habitur se si Ministria e Arsimit nuk njeh diplomat që lëshon vet dhe njeh diplomat e lëshuara nga ministri të shteteve të huaja. e kam thënë edhe më parë, ky Myqeremi ka problem me vetveten. Nëse nuk beson në kapacitetet e universiteteve për ta bërë siç duhet këtë punë, pse mor i jep liçencën?!" përfundon komentin i zemëruar analisti Bilbili. /albeu.com/

SHËNIM: Lajmet në "Llafet e Dynjasë" nuk janë të vërteta. Ato janë trajtime përqeshëse të fenomeneve dhe ngjarjeve të zakonshme.
Shtuar më 30/01/2013, ora 09:27
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori