Vendi më i lumtur në botë, Australia
Sipas një studimi të ri për nivelin e "lumturisë" në botë, të bërë nga Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, vendin e parë e zë Australia.

Australia doli vendi më i lumtur në botë, përpara Norvegjisë dhe SHBA-ve.

Duke prekur problemet ekonomike aktualisht që sundojnë në Evropë, studimi i OECD rendit Australinë në bazë të kategorive duke përfshirë strehimin, punë, arsim, shëndetësi, mjedis dhe Balanca punë-jetë.

Duke përdorur të dhëna nga Kombet e Bashkuara, qeveritë dhe burime të tjera, OECD atribuuan suksesin Australisë kryesisht në anën e saj ekonomike.

Kërkesa e lartë për mineral hekuri dhe eksportet e qymyrit do të thotë normalizojnë Australinë për papunësinë ku nga 4.9 për qind në prill, krahasuar me 10.9 për qind në Evropë dhe 8.1 për qind në SHBA. Më shumë se 72 për qind e popullsisë në moshë pune në vend janë të punësuar, krahasuar me mesataren e OECD prej 66 për qind.

Përveç kësaj, 85 për qind e Australianëve përshkruajnë shëndetin e tyre si të mirë, që ishte edhe mbi mesataren e OECD prej 70 për qind.

Gjithashtu duket se australianët janë me të vërtetë njerëzit e shekullit të 21 sipas studimit, gjithashtu studimi gjeti se meshkujt Australiane shpenzojë rreth tre orë gatim çdo ditë, pastrim apo kujdes.Shtuar më 25/05/2012, ora 13:28

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori