Uji kundër gurëve në veshkë
Konsumi i pakët e ujit dhe infektimi me lloje të ndryshme mikrobesh, të cilat prodhojnë enzime, janë nga faktorët kryesorë që zhvillojnë zmadhimin e guritveshka dhe fshikëz.

Të sëmurët me gurë në veshka dhe fshikëz duhet të pinë 3 litra ujë në ditë.

Doktor Bobak Rezai shoti se prejardhja gjenetike, tumoret dhe sëmundje të ndryshme janë faktorët kryesorë të gurëve në veshka dhe fshikëz. Konsumi i pakët i ujit dhe infektimi me lloje të ndryshme mikrobesh, të cilat prodhojnë enzimë, janë nga faktorët kryesorë që zhvillojnë zmadhimin e guritveshka dhe fshikëz. Gjakderdhja, dhimbjet poshtë barkut dhe përsëritja e urinës janë nga shenjat e lëvizjes së guritveshka. Zakonisht guri pasi krijohet në veshka dhe duke lëvizur në rrugët urinare vendoset në fshikëz.

Këshillohet një regjim ushqimor me pak kripë dhe pak proteina për këta të sëmurë. Bobak shtoi se çdo person ka nevojë për 2 litra ujë në ditë, ndërsa këta pacientë duhet të pinë deri në 3 litra.
Shtuar më 20/03/2011, ora 15:02

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori