Të pëlqen apo jo ushqimi, mënyra e komunikimit me gjeste në restorant

Para fillim shekullit XXI, në restorantet evropiane, të gjitha pjatat silleshin në tryezë në të njëjtën kohë dhe ky sistem njihej si "service à la française". Në ditët e sotme, shërbimi modern " service à la russe" që do të thotë se pjatat duhet të shërbehen gradualisht.

Ky rregull është pranuar në të gjithë botën dhe funksionon njëjtë në të gjitha restorantet. Ky ishte një informacion i përgjithshëm, që mendojmë se duhet ta dini. Megjithatë duam t'ju pyesim për diçka shumë të thjeshtë: A ju ka ndodhur ndonjëherë që nuk ju ka pëlqyer ushqimi në restorant? Jemi të bindur që po. Në këtë artikull ne do ju sjellim rregullat se si mund t'i lini një mesazh stafit të restorantit jo vetëm kur nuk ju ka pëlqyer ushqimi, por edhe kur jeni shumë të kënaqur apo vazhdoni të jeni të uritur.

1. Pausë
2. Duke pritur pjatën tjetër
3. Sillni librin e ankesave
4. Ushqimi ishte i mrekullueshëm
5. Vakti ka mbaruar
6. Nuk më pëlqeu ushqimi
7. Nuk më pëlqeu shërbimi

Shtuar më 20/09/2019, ora 10:56
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori