Studim i ri për simptomat e sëmundjes Alzheimer
Pëlqej
Simptomat e demencës zakonisht përfshijnë humbjen e memories, probleme në të menduar dhe ndryshime në personalitet. Sidoqoftë, ky i fundit mund të mos jetë një shenjë e hershme, tregon një studim i ri.

Ndryshimi i personalitetit për një kohë të gjatë është konsideruar çelës i simptomës së sëmundjes Alzheimer. Sipas asociacionit të Alzheimer, shumë njerëz kanë përvoja të ndryshimit të personalitetit, si ankth, depresion në fazën e hershme të gjendjes.

Por, studimet e reja tregojnë se kjo nuk mund të konsiderohet e saktë në këtë rast. Studiuesit në Universitetin Florida kanë zbuluar, se nuk ka evidenca të ndryshimit të personalitetit me demencën dhe se kjo nuk mund të jetë simptomë e fazës së hershmesëmundjes.

Konsumimi i ushqimeve të ndryshme, si avokado, peshkut, bajameve mund të ndihmojnë në shmangien e gjendjes.
Shtuar më 22/09/2017, ora 16:34
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori