Si të dallojmë një gënjeshtar
Nëse keni dyshime në lidhje me besimit te një person i caktuar, ekzistojnë shenja të ndryshme që ju ndihmojnë për të dalluar ndershmërisë së dikujt. Fatmirësisht ka shumë shenja për të kuptuar nëse dikush është duke gënjyer ose jo. Disa nga mënyrat që na ndihmojnë për të dalluar një gënjeshtar janë;

Gjuha e trupit
Nëse je dyshues për dikë që po të gënjen, kushtoji më tepër rëndësi gjesteve se sa fjalëve. Gënjeshtarët përpiqen që t’i mbajnë fshehur duart e tyre dhe shpesh lëvizin këmbën me nervozitet. Nëse ata lëpijnë ose fërkojnë buzët kur ju i bëni pyetje, edhe kjo do të thotë se ata nuk janë duke thënë të vërtetën.

Frymëmarrja
Kur njerëzit gënjejnë, ata kanë tendencën që të marrin frymë rëndë dhe zëri i tyre bëhe më i hollë, sepse presioni i gjakut në zemrën e tyre ndryshon ndërsa ata bëhen nervozë.

Ngurtësia
Gënjeshtarët janë shpesh shumë të tensionuar. Pra ju mund ta dalloni një gënjeshtar duke parë një ngurtësi jo natyrale të trupit të tij.

Djersitje e tepruar
Të thuash gënjeshtra i bën edhe gënjeshtarët më me eksperiencë që ndihen të stresuar. Dhe kur ne gënjejmë, edhe nëse është një gënjeshtër e bardhë, ne djersitemi më shumë.

Shikojeni në sy
Një gënjeshtar do të përpiqet të shmangë shikimin me ty, por edhe nëse vendos kontakt me sy, ai ose ajo do të të vështrojë pa i mbyllur qepallat ose duke i mbyllur ato shumë shpesh.

Ndryshojmë temë?
Çdo kush nuk ndjehet mirë kur thotë një gënjeshtër. Pra kijeni parasysh, një gënjeshtar do të përpiqet të ndryshojë menjëherë temën e bisedës.

Prek shpesh fytyrën
Vini re çdo gjest që bën dyshim rreth fytyrës së tij. Gënjeshtarët janë të prirur që të prekin flokët, fytyrën dhe qafën, të përthyejnë ose të kruajnë hundën dhe të mbulojnë më shpesh seç duhet gojën e tyre.

Tepër mbrojtës
Kur e konfrontoni një gënjeshtar me fakte ata bëhen ekstremisht mbrojtës, duke refuzuar që të përgjigjet pyetje, madje do të akuzojë ty për gënjeshtar. Nëse ai ju përgjigjet me frazat “Përse do që ta dish këtë?” apo “Kjo nuk ka rëndësi tani?”, ai me siguri është duke arritur në limitet e tij dhe po përdor mbrojtjen si një sulm.

Toni dhe shpejtësia
Kur një person thotë një gënjeshtër, zëri i tij bëhet më i shpejtë se zakonisht ose merr në një ton monoton dhe bën gabime në të folur.

Të dërgon SMS
Është shumë më e lehtë të gënjesh përmes telefonit apo të dërgosh një mesazh. Kushtojini vëmendje nëse personi nuk duket si vetvetja dhe përpiqet të ndryshojë temë me frazat “Për të qenë i sinqertë...”, ose “Ajo çfarë desha të them”. /albeu.com/

Shtuar më 02/06/2016, ora 14:27
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori