Si na mbron sistemi imunitar nga ftohjet, viruset dhe sëmundjet e ndryshme
Po fillon një panik në lidhje me sëmundjet që do vijnë në këtë kohë.

Si mund ta tregoni dallimin mes simptomave të ftohjes dhe koronavirusit? Si mund ta rrisni sistemin tuaj imunitar gjatë dimrit?

Ka qenë një forcë e thellë në shëndet dhe në sistemin imunitar këtë vit falë koronavirusit dhe tani secili ka filluar të mendojë mënyrën më të mirë që të mbrojnë veten gjatë dimrit.

Niveli i parë i sistemit imunitar quhet imuniteti i lindur dhe aktivizohet aq shpejtë sa një sëmundje detektohet. Mund të vërejë viruset, bakteret, parazitët dhe toksinat dhe mundet ti vras para se të futen në trup.

Niveli i dytë quhet imuniteti adaptiv i cili aktivizohet të mbrojë sistemin imunitar. Janë një lloj i qelizave të bardha që kanë aftësinë të vërejnë një pjesë unike të mikro-organizmave. Ato mbrojnë patogjene specifike duke neutralizuar komponentë të njohura si imunoglobina.

Në mënyrë gjenerale, sistemi ynë imunitar bënë një punë të mrekullueshme duke na mbrojtur nga sëmundje, gripe dhe viruse të ndryshme.
Shtuar më 01/10/2020, ora 09:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori