Sa shpesh duhet të lahemi? Ja çfarë thonë ekspertët
Ka nga ata që lahen çdo ditë, të tjerët dy deri në tre herë në javë. Të tjerët një herë në javë dhe të tjerët kur lyejnë flokët. Në të vërtetë, cila nga frekuencat e mësipërme është ideale? Sa shpesh duhet të lahemi? Kështu që kemi flokë të pastër, por gjithashtu nuk i shkaktojmë dëm asaj?

Para së gjithash, duhet të dini se përdorimi i shpeshtë i shampove rezulton në humbjen e lëndëve ushqyese natyrore, që do të thotë se nuk duhet ta teproni.

Pra, cila është frekuenca ideale?

Shumica e ekspertëve rekomandojnë dy herë në javë. Sigurisht që kjo ka të bëjë me llojin e flokëve pasi disa flokë mund të jenë shumë të yndyrshëm dhe i duhen më shpesh. Por ky është rregulli i përgjithshëm.

Flokët e imët, megjithëse janë më të butë në rrënjë, kanë tendencë të duken më pak të pastruara ditën tjetër pas larjes me shampo dhe në përgjithësi nuk zgjasin shumë. Yndyrnat gjithashtu duhet të lahen më rregullisht. Idealisht tri herë në javë.

Gjithashtu, flokët e trashë janë më të qëndrueshëm pa shampo dhe tentojnë të mos marrin erërat që marrin më të hollat. Sidoqoftë, edhe në këtë lloj, larja me shampo është e nevojshme dy herë në javë.
Shtuar më 20/11/2020, ora 14:21

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori