Sa herë në ditë duhet t'i lani dhëmbët?
Pavarësisht se dëgjojmë thuajse çdo ditë receta e këshilla në lidhje me kohën apo shpeshtësinë e larjes së dhëmbëve, në fund jemi sërish të paqartë.

Me siguri e dini që larja e shpeshtë nuk është dhe aq e rëndësishme sa cilësia e larjes së dhëmbëve. Madje, njerëzit që i lajnë dhëmbët pas çdo vakti apo ushqimi që konsumojnë, fokusohen më pak tek cilësia dhe teknika e këtij procesi.

Nëse i lajmë dhëmbët pas çdo vakti dhe shumë shpejt pasi kemi ngrënë, mund t’i dëmtojmë më seriozisht nga çmendojmë. Niveli I pH bie dhe smalti dobësohet.

Për dentistët, hera e vetme kur mund t’i lani dhëmbët menjëherë pasi keni ngrënë është nëse ushqimi ka qenë ëmbëlsirë, apo ngjitës.

Kjo sepse ëmbëlsirat dhe ushqimet që ngjiten në dhëmbë bëhen burim bakteresh në gojë, që më pas shkaktojnë prishjen e dhëmbëve.

ǒduhet të bëni?

Pasi të keni ngrënë, shpërlajeni gojën me ujë dhe prisni 30 minuta për t’i larë ato.

Ideale dhe e shëndetshme për higjienën orale është që dhëmbët të lahen 2 herë në ditë për rreth 2 minuta.
Shtuar më 21/11/2020, ora 08:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori