Rregulla të arta për tu dobësuar shpejt
Dansinger rekomandon të hani një dietë që minimizon brumërat, sheqerat e shtuar, dhe yndyrë të shtazëve nga mishi dhe ushqimet nga qumështi. Për dobësim të shpejt ai rekomandonpërqendrohemi në fruta, perime, të bardhët e ves, produkte të sojës, gjoks pule pa lëkurë, peshk, bylmet pa yndyrë, dhe 95% mish pa dhjam.

Këtu poshtë gjeni këshilla tjera nga Daën Jackson Blatner autor i librit The Flexitarian Diet:

Ha perime që të ndihesh i ngopur
Pi shumë ujë
Largo ushqimet e këndshme (ëmbëlsirat) nga shtëpia.
Merru me diçka – nuk ja vlen të hash pasi që nuk ke gjë tjetër që të bësh dhe mërzitesh (s’të rrihet).
Ha vetëm nga pjata dhe ulur në tavolinë ushqimi. Mos u ushqe nga frigoriferi.
Mos kapërce ushqimet (vaktet)
Të mbash ditar dhe të shënosh çdo gjë që hanë ju ndihmon të përcjellësh gjendjen dhe të rrish në binar.

Përveç se të shënosh se çka dhe kur e ke ngrënë do ia vlente të shënoje edhe se si ndiheshe mu para se të haje. A ishit nervoz, i/e pikëlluar, apo i/e mërzitur? Ne shpesh përqendrohemiushqimet dhe kaloritë që konsumojmë, por emocionet janë pjesë e rëndësishme e veseve tona të ushqyerit.
Shtuar më 04/08/2019, ora 16:31
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori