Produkte natyrale kundër kancerit në mëlçi
Pëlqej
Kërkuesit italianë kanë treguar se një ushqim i mirë është një mburojë edhe kundër kancerit të mëlçisë.

Kanceri i mëlçisë është rezultat i abuzimit të vazhdueshëm me alkolin dhe infeksioneve të shpeshta të saj, prandaj shumë herë e vetmja mundësi ngelet transplantimi i këtij organi.

Në këtë vështrim arma më e mirë për parandalimin e saj është duke filluar me përzgjedhjen e ushqimit.

Këtë e tregon studimi i kryer nga Instituti Nacional i Avianos. Kërkuesit kanë zbuluar se konsumi i i lartë i qumështit, kosit, dhe frutave redukton dukshëm këtë rrezik.

Në studimin e realizuar morën pjesë 187 pacientë me tumor në mëlçi dhe 412 persona të shëndetshëm, dhe u vu re se një konsum i rregullt i frutave redukton kancerin në mëlçi me 52 për qind, kurse konsumi i kosit dhe i qumështit me rreth 78 për qind.
Shtuar më 03/05/2011, ora 14:49
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori