Përse kruajmë kokën kur mendojmë?
Pëlqej
A e vëreni veten shpesh se si kruheni teksa mendoni?

Skena e të kruaritkokës të gjithëve u është shumë mirë e njohur – që nga fëmijëria dhe studiuesit e lidhin me të menduarit dhe studimin e veprimit të ardhshëm.

Shumë shpesh, edhe vetë bëjmë ashtu kur mendojmë për gjërat të cilat është e nevojshme t’i bëjmë apo t’i themi.

Kryesisht fjala është për situatat në të cilat është e nevojshme të mendohet mirë para se të vendosim për ndonjë veprim, ndërkaq të kruarit e kokës është pikërisht reagim automatik i trupit tonë.

Truri situatat e tilla i interpreton si stresuese, ndërkaq çdo formë e prekjes së pavetëdijshme paraqet përpjekje që ta qetësojmë vetveten dhe ta ngushëllojmë, shpjegojnë psikologët.

Gjestet automatike, siç janë të kruarit e kokës apo masazhi i qafës paraqesin shprehje të jashtme të gjendjes së brendshme të njeriut.

Psikologët konsiderojnë që shumica e këtyre gjesteve të pavetëdijshme, të cilat përfshijnë prekjen e vetvetes paraqesin dëshirën e njeriut që të ngushëllohet në momentet e pasigurisë apo të stresit – dhe në atë mënyrë pikërisht e trimërojmë vetveten në mënyrë që të arrijmë zgjidhjen më të mirë.

kruarit e kokës është një sërë lëvizjesh të pavetëdijshme me të cilat njeriu përpiqet që t’i ndihmojë vetes që të relaksohet dhe të ulë vëllimin e stresit, ndërkaq ai është i orientuar në drejtim të kokës, sepse pikërisht ajo është burim i atij stresi.
Shtuar më 09/10/2017, ora 17:35
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori