Përse çokollata bëhet e bardhë kur nuk e konsumojmë menjëherë
Pëlqej
S’ka asgjë më të mirë sesa një copë çokollatë – por çdo vit, miliona kg çokollatë shkojnë dëm për shkak se bëhen me atë që duket si pluhur i bardhë.

Dhe tani është zbuluar se ky fenomen i çuditshëm ndodh për shkak të grimcave të yndyrës në çokollatë të cilat dalin në sipërfaqen e saj – dhe krejt për shkak të temperaturës në të cilën e ruajmë atë.

Mbajtja e çokollatës në temperaturë të ftohtë bën që yndyra të ngurtësohet duke krijuar atë mbulesën e bardhë.
Shtuar më 20/03/2018, ora 14:25
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori