Pagjumësia 'përgjegjëse' për tu prekur nga diabeti
Sipas kërkuesve në Londër, mungesa e një gjumi të rregullt ndikon drejtëpërdrejt në shkaktimin e diabetit. Në sajë të po të njëjtit kërkim, mjafton vetëm tre netë të rrini pa gjumë, për të shtuar gjashtë herë më shumë rrezikun për t’u prekur nga diabeti.

Këto përfundime janë arritur nga një studio kërkuesish në Londër “Gran Bretagna” dhe janë publikuar në një revistë shkencore. Sipas shkencëtarëve që kanë ekzaminuar 20.000 persona, faji është i një proteine delikate, proteina Mt2, e cila ndërpret ritmin e ditës dhe përhap insulinën Cio. Kjo ç’ekuilibron sheqerin në gjak dhe rrit ndjeshëm rrezikun për të shkaktuar diabetin. Professor Philippe Froguel është shprehur se: “Kontrolli i sheqerit në gjak është një nga ato procese, i cili rregullohet nëpërmjet sistemit biologjik të trupit”. /albeu.com/


Shtuar më 09/01/2015, ora 11:01
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori