Nuk kanë lidhje me gjëndrën, këto 5 shenja janë të kancerit të gjirit
Përgjithësisht kanceri i gjirit identifikohet me shfaqjen e gjëndrës, megjithatë janë disa shenja të tjera, zakonisht shfaqen para gjëndrës, të cilat paralajmërojnë kancer në gji.

- Shfaqen gropëza dhe lëkura irritohet: pas bllokimit të enëve limfatike në lëkurë, shfaqen gropëza tek gjiri që më vonë pasohen nga irritimi i lëkurës, ndjesi djegieje.

- Dhimbje e gjoksit: nëse keni dhimbje të vazhdueshme në zonën e gjoksit ose të thithkës, me përjashtim të rasteve si cikli menstrual, shtatzënia apo menopauza, atëherë tregoni kujdes pasi duhet të konsultoheni me specialistin.

- Ndryshime të përmasës së thithkës: duke qenë se po zhvillohet një masë kancerogjene, gjoksi në sipërfaqe pëson ndryshime ku një ndër to është edhe tërheqja e thithkës.

- Rrjedhje nga thithka: pavarësisht se jo gjithmonë paralajmëron kancer të gjirit, nëse vini re që zakonisht keni rrjedhje nga thithka (sidomos nëse ka gjak dhe shfaqet vetëm në njërin gji), duhet të vizitoni menjëherë mjekun.

- Ënjtje e gjithë gjirit ose një pjese të tij dhe ndryshime në ngjyrë ose formë: lëkura merr një ngjyrë tjetër, irritohet, ënjtet dhe shkakton dhimbje
Shtuar më 19/11/2018, ora 11:32

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori