Nëse i keni këto 10 cilësi, atëherë konsideroheni "PSIKOPAT"!
Shoqata Amerikane e Psikiatrisë, në një stusim të publikuar një vit më parë (2013), pati sqaruar se një person i cili ka 10 cilësitë e mëposhtme, konsiderohet "Psikopat", transmeton Albeu.com.

Sipas artikullit në fjalë, sipas studimeve të shumta të bëra në këtë fushë, një pjesë e mirë e drejtuesve janë psikopat.

Por cilat janë këto cilësi?!

Portali Albeu ju sjell 10 cilësitë, karakteristika të njerëzve psikopat:

1. Nuk respekton ligjet, rregullat dhe vlerat e shoqërisë

2. Cënon të drejtat e tjerëve

3. Nuk bën dot empati.

4. Nuk pranon gabimet.

5. Shfaq papritmas shenja agresiviteti.

6. Edhe pse nuk e ndjen, bën rol të njeriut që preket (emocional).

7. Para se të bëj gabime/krime/shkelje, krijon plane gjeniale duke krijuar ekipe me njerëz të ngjashëm me të.

8. Nuk pëlqen natyrën dhe kafshët, dhe kur i jepet mundësia edhe i dëmton ato.

9. Urren shumë dhe është hakmarrës.

10. Krijon rregulla sipas vetes së tij dhe u bën presion të tjerëve që t'i respektojnë ato.

Pasi i keni lexuar këto cilësi, shihni njëherë vërdallë tek njerëzit që njihni, sa veta janë të këtillë?! /albeu.com/
Shtuar më 15/09/2014, ora 14:47

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori