Nëse bëni këto veprime para gjumit, mos prisni kot të shplodheni
Çfarë jua prish cilësinë e gjumit çdo mbrëmje?

Përdorimi i mjeteve teknologjike

Kompjuteri, tableta, telefoni apo thjeshtë edhe televizori para gjumit ndikojnë në ngadalësimin e ritmit dhe shkaktojnë rënie të cilësisë së gjumit.

Ushqimi

Organizmi ynë ka nevojë të ushqehet të paktën tri orë para gjumit ose edhe më shumë kohë, në mënyrë që gjithçka të tretet më mirë. Të shkosh në shtrat në një stomak plot është gabimi më i madh dhe shqetësimi që do ndiesh gjatë gjithë natës.

Simulantë të ndryshëm

Ka mjaft forma stimulantësh që të prishin gjumin edhe gjatë natës. Të tilla mund të jetë dritat e ndryshme, të vogla, ora në të cilën bie në shtrat (rekomandohet 10 e darkës), puna jashtë deri në orët e vonanatës, daljet, por edhe seksi në orë shumë të vona mund të ndikojnë në largimin e gjumit.
Shtuar më 29/09/2018, ora 22:13

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori