Mik ziliqar, 10 mënyra për të kuptuar nëse e ke edhe ti një të tillë
A keni një mik të ziliqar? Ai është si një krimb. Kjo ndjenjë e pakëndshme që ai, personi i dashur në zemrën tënde, është në fakt një mik ziliqar.

Xhelozia dhe zilia në fakt, shkojnë dorë për dore dhe kur këto bëhen dominuese fshijnë fisnikërinë e dashurisë. Këto qëndrime janë gjithnjë e më të shpeshta, të shkaktuara nga një mentalitet që rrit suksesin, karrierizmin, konkurrencën. Duke treguar mungesë interesi dhe duke nxjerrë në dritë karakteristikat e një miku ziliqar.

Le t’i shohim së bashku, në mënyrë që t’i identifikojmë lehtësisht dhe të dimë se si t’i trajtojmë njerëzit që pretendojnë të jenë miq, por që në të vërtetë, nuk janë.

Karakteristikat e një miku ziliqar

Një mik i ziliqar bën komplimente të paqarta

Nuk është sinqerisht i lumtur, nuk zbulon një ndarje të vërtetë. Përkundrazi, ai tenton të njollos komplimentin me konsiderata të kundërta, duke fshehur në mënyrë efektive xhelozinë për rezultatin e marrë nga miku i saj.

Tenton të zvogëlojë sukseset

Është hapi i ardhshëm pas atij komplimenti të dykuptimtë. Ai krijon shansin dhe ato motivime që kanë tendencë për të ulur ose zvogëluar meritat, talentin, aftësitë.

Shmang inkurajimin

Një mik ziliqar përballë një testimi, si një intervistë për punë, nuk pretendon asgjë. Nuk inkurajon në mënyrë spontane. Duke maskuar xhelozinë e tij me qetësi të dukshme, ai shpreson në zemrën e tij se gjyqi do të dështojë.

Përpiqet të distancojë veten

Sidomos kur bëhet fjalë për çështje të ndjeshme, jo vetëm për mendimet që, si të tilla, mund të përfshijnë edhe ide të ndryshme.

Një mik ziliqar nuk dëgjon me kujdes


Anashkalojnë atë që personi tjetër thotë, duke treguar pak interes. Ai nuk dëshiron të jetë i dobishëm, të japë një mendim të mençur apo të rëndësishëm.

Imiton stilin dhe sjelljen

Pikërisht për shkak se nuk mund ta menaxhojë ndjenjën e xhelozisë, ai bën gjithçka që të duket si personi tjetër. Ai nuk e kupton se diversiteti është vlera e vërtetë që i bashkon ata, pavarësisht suksesit apo humbjes.

Kontrollon me kujdes masat e mikut tuaj

Kur krimbi i zilisë mbizotëron mbi gjithçka, miku ziliqar nuk humb asnjë moment për të kontrolluar, nganjëherë madje edhe në fshehtësi. Vëren lëvizjet, mënyrat e të bërit, madje edhe kohët e daljes. Ai bëhet një lloj obsesioni, sigurisht një qëndrim i sëmurë.

Bëhet pesimist në çdo aspekt

Kur ai e ka të qartë se kurrë nuk mund të jetë si shoku i tij, personi ziliqar ndryshon qëndrimin e tij. Ai nuk e kufizon veten për të mos inkurajuar, por bëhet pesimist. Ai tenton të ngadalësojë, të bindë, të frikësojë.

Tradhton besimin

Në mënyrë që të përpiqet të ngjajë sa më shumë që të jetë e mundur me personin që shfaq miqësi, ai tradhton besimin e tij. Nuk është aspak e pazakonshme që ne të bisedojmë dhe të komplotojmë pas shpine, se është një portret i keq që nuk korrespondon me realitetin.

Mbjell mosmarrëveshje

Është akti përfundimtar i asaj që konsiderohej një miqësi. Personi ziliqar, thyen paktin e miqësisë dhe besnikërisë duke mbjellë pakënaqësi dhe shqetësim. Falsifikon të vërtetën, shpik gënjeshtra në mënyrë që ta shohë personin tjetër të dorëzohet ndaj negativitetit të zilisë.
Shtuar më 19/07/2019, ora 17:25

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori