Meshkuj dhe femra, njihuni me shenjat kryesore të kancerit
Ka disa simptoma kryesore të kancerit, që cdo individ duhet të dijë për të ruajtur veten.

Ju i gjeni ato më poshtë të shpjeguara në detaje.

Ethet
Ethet janë një simptomë shumë e përgjithshme dhe e zakonshme që lidhet kryesisht me infeksione, por ndodh edhe në rastin e kancerit që ndikon në sistemin imunitar (p.sh. limfoma). Dr. Bartone thekson se rastet ku ethet mund t’i atribuohen kancerit janë infinitezimalë, megjithatë duhet një vizitë tek mjeku nëse ethet vazhdojnë për më shumë se 2-3 ditë.

Dhimbje kur gëlltitesh
Gëlltitja me dhimbje ndodh në kur shfaqet kancer në ezofag dhe në çdo pjesë të fytit. Vini re se kjo simptomë zakonisht nuk shfaqet në fazat e hershme të sëmundjes, por kur kanceri ka përparuar.

Humbja e peshës
Humbja e pashpjegueshme e peshës duhet të vlerësohet gjithmonë nga mjeku. Simptoma është e lidhur me një shumëllojshmëri të kancerit.

Ndryshimet në funksionin gastrointestinal
Kanceri i kolorekturës është forma e tretë më e zakonshme e kancerit si në popullatën meshkuj ashtu edhe në ato femra.

Ndryshimet në ngjyrën e lëkurës
Vetëvlerësimi i rregullt i lëkurës nevojitet për të identifikuar këto ndryshime në kohën e duhur.

Urth
Sulmet e zakonshme të urthit lidhen me kancerin në ezofag.

Kokërr në gjoks ose testikujt
Ashtu si në rastin e kancerit të lëkurës, vetë-ekzaminimi i gjirit dhe testikujt për të zbuluar ndryshimet alarmante.

Lodhja
Lodhja është një simptomë në një listë të gjatë të sëmundjeve, duke përfshirë kancerin. Mosha, historia familjare dhe faktorë të tjerë të rreziku. Shkoni tek mjeku nëse nuk trajtohet për dy javë dhe me strategjitë “tradicionale”.

Ndryshimet në thonjtë
Ndryshimet në formë, lakim ose ndjeshmëri të thonjve janë kryesisht të lidhura me kancerin e mushkërive.

Gjaku në urinë
Kjo simptomë mund të tregojë infeksion të traktit urinar apo gur në veshka, por është e lidhur edhe me kancerin në fshikëz dhe veshkat. /Psikologjia/
Shtuar më 21/06/2018, ora 16:47

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori