Makinat më të mira dhe veshje luksoze, ana e errët e VIP-ave të gjimnazit
Ndoshta ju ka ndodhur të haseni në shkollë me atë tipin e famshëm ose dhe të jeni vetë.

Ata njihen nga të gjithë, kanë privilegje, jamë të kërkuar, ftohen në cdo festë dhe cdo aktivitet dhe janë njerëzit që bien më shumë në sy gjatë periudhës së gjimnazit.

Por studimi i fundit shkruan Indipendent, ka nxjerrë anën negative të të qenurit i "famshmi" i shkollës.

Sipas një studimi adoleshentët shumë të njohur në rininë e tyre, priren të jenë të rritur problematikë.

Sipas kryetarit të grupit të hulumtumit Rachel K Narr, psikolog në në Universitetin e Virxhinias cilësia e miqësive gjatë adoleshencës mund të parashikojë drejtpërsëdrejti aspekte të shëndetit mendor dhe emocional të një personi.

Sipas hulumtimeve, miqësitë e forta dhe të pakta në numër gjatë adoleshencës mund të ndihmojnë në zhvillimin e disa virtyteve, të cilat adoleshentët popullorë nuk i kanë pas një dekade.

Studiuesit zbuluan se adoleshentët që i kanë dhanë përparësi miqësive të ngushta në moshën 15 vjeçare kishin ankth të ulët social, vetëvlerësim më të lartë dhe thujase asnjë simptomë të depresionit deri në moshën 25 vjeç, krejt ndryshe nga moshatarët e tyre tepër të njohur në gjimanz. /albeu.com/
Shtuar më 07/04/2018, ora 20:53

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori