Koha perfekte për fustane, çfarë duhet të dini nëse vendosni të bëni solar
Vera është sezona e fustaneve të hollë e të shkurtë e që gjithnjë duken bukur në kontrast me lëkurën e nxirë. Që të jeni një hap përpara, shumë nga ju vizitoni solariumet ose mendoni që këtë vit t’i vizitoni për herë të parë. Më poshtë janë gjërat që duhet t’i dini para se të shtriheni në shtratin e solariumit.

Patrojeni lëkurën mirë para sesionit të nxirjessolarium që të largoni qelizat e vdekura të lëkurës. Në ditën që do të shkoni në solarium mos vendosni deodorantë e as grim. Po ashtu mos harroni të vendosni syzet mbrojtëse dhe në sesionin e parë të nxirjessolarium nuk duhet të zgjasë më shumë se 5 – 8 minuta.

Sesionet e tjera të nxirjes mund të zgjasin optimalisht 8 – 12 minuta. Në mes sesioneve duhet pushuar 24 ose 48 orë. Nëse doni një nxirje të lehtë e të shëndetshme 2 ose 3 sesione janë më se të mjaftueshme. Por nëse doni të arrini një ngjyrë më të thellë duhet të vizitoni solariumin një herë në javë.

Cilat janë efektet e nxirjessolarium?

Si me magji nxirja e lëkurës ju bën të dukeni më të bonifikuara. Për më tëpër drita e solariumit stimulon trurin të prodhojë endorfinë hormon ky që rregullon diposnimin. Gjatë nxirje trupi gjeneron vitaminën D e cila është shumë e nevojshme për trupin. Solariumi po ashtu stimulon prodhimin e oksidit të nitrogjenit, substancë e cila ul shtypjen e gjakut dhe përmison qarkullimin e tij.
Shtuar më 02/06/2020, ora 20:50

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori