Kafja mbrojtësja kryesore ndaj depresionit
Konsumimi i kafes është një mënyrë e mirë për të qëndruar larg depresionit. Sipasnjë studimi nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë, ato që konsumojnë katër apo më shumë filxhanë kafe në ditë, jeni pothuajse 10 % më pak të rrezikuar nga depresioni sesa një person tjetër që nuk konsumon kafe pothuajse kurrë.

Kafeja dhe të mirat e saj nuk vijnë vetëm nga përbajta e lartë e kafeinës që ajo përmban, psi kemi dhe raste kur pije të ndryshme janë ndikuese të rritjes së depresionit. Këtu mund të përmendit Coca-Cola, një pije e embël që ndikon në rritjen e depresionit. Po ashtu dhe pijet e tjera që janë të bëra nga ëmbëlsues artificial kanë një ndikim të dukshëm në rritjn e depresionit.

Sipas studiuesi Honglei Chen, një epidemiolog në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë, shprehet se kafeja ka këtë ndikim për shkak të antioksidantëve të saj. /albeu.com/
Shtuar më 17/01/2015, ora 14:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori