Ja kush janë 10 personat më inteligjentë në botë (FOTO-LAJM)

1. Terence Tao


Terence Tao është një matematikan Australian i cili punon në analizat harmonike, ekuacionet diferenciale të pjesshme, kombinatorika shtuese, teoria ergodike Ramsey, teoria e rastit të matricës dhe në teorinë e numërave analitikë. Tao mbart një nivel të lartë të koeficient të inteligjencës rreth 230. Ai përfundoi njëkohësisht nivelin Bachelor dhe Masterin në Linders University në moshën 16 vjeçare. Aftësitë e tij janë të spikatura në lëmin e matematikës. Ai është gjithashtu profesori më i ri në UCLA.
Pothuajse 50 për qind e popullatës së botës ka koeficient inteligjence ndërmjet normës 90 apo 110 dhe 2.5 për qind kanë një koeficient inteligjence nën 70, ndërsa vetëm 0.5 për qind mund të quhen gjeni të vërtetë, pasi kanë një koeficient inteligjence mbi 150.

Në mesin e këtij 0.5 përqindëshi janë dhjetë nga njerëzit më të mençur, të arriturat dhe mendjet e të cilëve askush nuk mund t’i vërë në pikëpyetje. Ja cilët janë ata.
Shtuar më 23/12/2014, ora 18:21

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori