Ja çfarë ndikimi ka pagjumësia te fëmijët
Sipas studimeve të shumta të realizuara nga amerikanët rezulton se mungesa e gjumit te fëmijët mund të jetë një faktor i rrezikut për paraqitjen e mbipeshës.

Sipas rezultateve të mbledhura nga mbi 700 pjesëmarrës të moshës rreth 15 vjeç, është vërejtur edhe se efekti negativ i mungesës së gjumit është më i shprehur te djemtë dhe fëmijët vegjël.

Në anën tjetër tek vajzat efekt më të dukshëm negativ kishte pasur mungesa e gjumit përgjatë ditëve të fundjavës. Rezultatet kanë treguar se mungesa e gjumit dhe rritja e indeksit të masës trupore, janë shoqëruar edhe me paraqitjen e sasisë më të madhe të indit dhjamor në trup. /albeu.com/

Shtuar më 13/06/2016, ora 10:53
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori