Ja çfarë duhet të keni në mendje kur të zgjidhni profesionin
Vendosja për të pasur një karrierë të suksesshme shpesh është dhe vendimi më i vështirë që mund të marrë secili nga ne. është e rëdnësishme që para se të marrim një vendim të tillë të hulumrojmë në lidhje me fushën që duam që të studiojmë.

Duhet të mbani mend se zgjedhja e karrierës nuk është si kalimi nga një kompani në tjetrën, por posa të marrësh vendimin, më nuk ka kthim prapa. Disa nga këshillat që ju nevojiten për një profesion të suksesshëm janë;

Pasioni
Duhet të dini se ku shtrihet pasioni juaj. Nëse ju pëlqen fotografia, nuk mund të zgjidhni fushën e mjekësisë, por duhet ta studioni tërësisht fotografinë dhe ta ndiqni atë profesion si e çmendur. Nëse e përshtatni karrierën me pasionin do të dashuroheni në punën tuaj dhe tërë jetën do të jeni e lumtur.

Vendi
A jeni e gatshme të rivendoseni në të ardhmen? A do të jeni e aftë të jetoni në një qytet me zhurmë të pandalshme, apo preferoni një stil të qetë të jetës në katund? Nëse jeni person i hapur dhe mund të adaptoheni lehtë në ambiente të ndryshme, atëherë gjërat do të jenë të lehta për ju. Mirëpo, nëse nuk jeni person i tillë, ju duhet ta ndryshoni karrierën duke u bazuar në këtë gjë.

Faktori i kohës
Disa njerëz e duan jetën e korporatës, e disa tjerë e urrejnë komplet. Ata që e urrejnë duhet të kërkojnë alternativa tjera. Duhet të kuptoni se sa kohë mund t’i kushtoni zyrës ku punoni.

Duhet t’i dini të gjitha të mirat dhe të këqijat e fushës që dëshironi ta përzgjidhni për ta ndjekur karrierën.

Vendet e lira të punës
Para se të zgjidhni një karrierë fillimisht duhet të dini se sa vende të punës gjeneron ajo fushë. Pasi që, çfarë rëndësie ka përzgjedhja e një karriere që nuk ka perspektivë? /albeu.com/

Shtuar më 24/06/2016, ora 16:26

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori