I vendosni vezët te dera e frigoriferit? Paskemi bërë gabim dhe nuk e dinim
Jeni të rregullt dhe i vendosni vezët në derën e frigoriferit, pikërisht në ndarjen e caktuar? Nëse po, ashtu si shumica bëjnë, jeni duke bërë një gabim shumë të madh.

Eksperti i ruajtjes se ushqimit Vlatka Lake, jep nje pergjigje qe duhet te na vleje, teksa sugjeron qe vezet nuk duhet te vendosen ne ndarjen perkatese, por te sistemohen brenda rafteve ne frigorifer.

"Ndryshimet e temperaturës qe vijne si pasoje e hapjes dhe mbylljes se shpeshtë te frigoriferit bëjnë që vezët të prishen më shpejt"- thote ai.

Një këshillë tjetër që duhet të ndiqni për të mbajtur sa më të freskët vezët: shmangni ruajtjen e tyre pranë mishit të papërpunuar dhe ushqimeve me erë të fortë.
Shtuar më 03/09/2019, ora 21:52
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori