Gjumi i pasdites përmirëson kujtesën
Në bazë të një studimi të ri gjerman që është kryer për gjumin e pasdites është arritur në konkluzionin, se na ndihmon shumë për kujtesën.

Duhet të kemi parasysh se bëhet fjalë për një gjum në një kohë fare të shkurtër dhe jo të behet një gjum i thellë. Po sipas studimit në fjalë, gjumi i pasdites pushon trurin dhe përmirëson funksionet e kujtesës.

Gjumi i shkurtër prej gjithsej dhjetë minutash, zvogëlon lodhjen edhe pse shumica e studimeve të tjera, kanë dëshmuar se për çlodhje të plotë më i dobishëm është gjumi më i gjatë.

Kërkuesit gjermanë nga Universiteti në Dusseldorf, kanë kryer një test, ku kanë kërkuar nga studentët të mbajnë mënd një listë të emrave dhe t’i rikujtojnë pasi të kenë luajtur një orë rresht 'lojën e durimit'. /albeu.com/


Shtuar më 04/08/2014, ora 17:48
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori