Gjëra interesante për zemrën e njeriut
Zemra është thelbësore për mbijetesën tonë. Ata janë pjesë e sistemit tonë të qarkullimit të gjakut dhe ata janë përgjegjës për pompimin e gjakut të pasur me oksigjen në të gjithë trupin tonë.

Duke ngrënë mirë dhe duke ushtruar, ju mund të qëndroni të shëndetshëm në zemër, kjo është gjëja më e rëndësishme.

Këtu janë disa fakte interesante për zemrën e njeriut që mund të mos i keni ditur. Këto janë menduar të jenë të lehta dhe argëtuese.

Zemra mesatare ka madhësinë e një grushti të një të rrituri.

Zemra juaj rrahë rreth 115,000 herë çdo ditë, transmeton Indeksonline.

Tingulli i rrahjes që bën zemra juaj shkaktohet nga hapja dhe mbyllja e valvulave të tij.

Cdo ditë, zemra juaj pompon rreth 2,000 litra gjak.

Zemra e njeriut peshon më pak se një kile, por zemra e një burri është zakonisht 56 gram më e rëndë se ajo e një gruaje.

Ka diçka të tillë si një zemër e thyer, simptomat janë të ngjashme me një sulm në zemër por shkaku është zakonisht stresi dhe jo sëmundja e zemrës.

Qeshja është e mirë për zemrën tuaj, zvogëlon stresin dhe jep nxitje të sistemit tuaj imunitar.
Shtuar më 04/08/2019, ora 21:00
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori