Efekti i internetit tek fëmijët
Pëlqej
Lojërat në kompjuter, televizori dhe rrjetet sociale, po bëjnë që 10-vjeçarët e sotëm të jenë më të pafuqishëm, se bashkëmoshatarët e tyre të viteve ’90.

Sipas një studimi të bërë me 300 fëmijë në Essex (Angli), fëmijët e sotëm janë më pak të fuqishëm se ata të 2 dekadave më parë dhe kjo duket në faktin, se nuk arrijnë dot të bëjnë ushtrimet fizike në shkollë që në vitet ’90 bëheshin pa problem.

Ekspertët theksojnë se lojërat në kompjuter dhe Facebook kanë zëvendësuar futbollin dhe shumë lojëra të tjera që zhvillohen në ambient të hapur.

Kjo bën që trupi i fëmijëve të jetë më pak muskuloz dhe më shumë i dhjamosur.
Shtuar më 24/05/2011, ora 09:30
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori