Duhani, alkooli dhe droga, sfidat e të rinjëve
Pëlqej
Abonohu për lajmet me e-mail:
E-maili juaj:      Tani, kontrolloni e-mailin tuaj dhe konfirmoni abonimin!
"Gjendjen shëndetësore të qytetarëve të Maqedonisë e karakterizon një përfaqësim i madh i sëmundjeve joinfektive në morbiditetin dhe mortalitetin e përgjithshëm, tipik për vendet e zhvilluara dhe vendet në zhvillim, ndërsa në etiologjinë e tyre qëndrojnë elementet kyçe të stilit joadekuat të jetesës e cila është pasqyrë e procesit të globalizimit dhe urbanizimit".

Kjo është një pjesë e raportit për gjendjen shëndetësore të popullatës në vend, të prezantuar në një konferencë për shtyp të mbajtur nga drejtori i Institutit për Shëndet Publik (ISHP), Shaban Mehmeti, me rastin e 29 Korrikut, Ditës Botërore të Shëndetit, njofton Zhurnal.

"Popullata në Republikën e Maqedonisë, sidomos të rinjtë dhe femrat po përballen me sfida si pasojë e shprehive negative: pirja e duhanit, konsumimi i tepruar i alkoolit dhe substancave të tjera psikoaktive, konsumimi i ushqimit me përqindje të lartë të yndyrave, sjellja joadekuate seksuale, që shkakton paraqitjen e sëmundjeve dhe krijimin e varësive, infeksioneve të Hepatitit C dhe sëmundjeve të tjera seksualisht të transmetueshme, çrregullime të shëndetit mendor dhe fizik", ka thënë drejtori Mehmeti.

Maqedonia, sipas Drejtorit të ISHP-së, po ndërmerr hapa të rëndësishëm përsa i përket implementimit të metodave europiane dhe bashkëkohore në përballjen e sëmundjeve të tilla dhe përmirësimin e shëndetit. /albeu.com/
Shtuar më 27/07/2012, ora 14:08

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori
 

"Lumturi dhe krenari, mes arbëreshevë që ruajtën gjuhën dhe kulturën për më shumë se 5 shekuj dhe me fëmijë Të mrekulluëshëm!" {Lorik Cana}