Çfarë nuk na tregojnë! Ana e errët e çokollatës dhe kafesë
Pyetja kur jemi me dietë, është se çfarë ushqimesh duhet të shmang? Çfarë ushqimesh duhet të konsumoj? Në shoqërinë e sotme ekziston një konfuzitet i madh i cili lidhet me sigurinë e të ushqyerit. Ajo çfarë konsiderojmë të “ushqyeshme” ose “ushqim organik” është gjithmonë në baza të ndryshueshme.

Në shumë vende të cilat prodhojnë banane, puntorët paguhen shumë pak, janë të rrezikuar nga kimikatet e ndryshme dhe fëmijët detyrohen të punojnë me forcë.

Prodhimi i kafes është një nga bizneset më fitimprurëse në botë, familjet të cilat e rrisin bimën e kafen nuk fitojnë të ardhura as për të mbajtur familjen e tyre me të ngrënë. Mijëra fëmijë, disa të vegjël të moshës 8-vjeç, mbyten në plantacionet e kakaos nga një rrjet i madh ndërkombëtar trafikantësh, e gjitha kjo ndodh nën syrin e industrisë globale të çokollatës.

Nuk mund të lejojmë që të jemi aq të shkëputur nga prodhimi i ushqimit, aq sa nuk jemi të vetëdijshëm për disa nga çështjet kryesore të drejtësisë sociale që ndodhin në të gjithë globin. /albeu.com/
Shtuar më 24/08/2018, ora 18:47

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori