Arsyet pse çaji jeshil përmirëson kujtesën
Çaji jeshil rrit vëmendjen dhe përmirëson kujtesën.

Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Bazelit në Zvicër polinefolet që përbëhët ky caj zgjerojnë enët e gjakut dhe ndihmojnë në një furnizim më të mirë të trurit me gjak dhe oksigjen.

Në studim u përfshinë 12 persona, që të gjithë meshkuj. Ata u ndanë në dy grupe, njëri që konsumoi caj jeshil dhe tjetri që konsumoi dicka tjetër.

grupin e parë aktiviteti i trurit ishte konstant, ndërsa në grupin e dytë u vu re një aktivizim më i shpejtë dhe më efikas i pjesës së materies gri, përgjegjëse për vëmendjen dhe kujtesën. /albeu.com/
Shtuar më 19/01/2018, ora 23:29

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori