A i dini dëmet shëndetësore që sjell mbajtja e korsesë për belin
Korset kanë ekzistuar për shumë shekuj, dhe ato janë veshur nga gratë dhe burrat. Edhe në ditët e sotme përdoret korseja, pas lindjes ose dhe për të zvogëluar belin dhe për të krijuar forma më të theksuara. Por ato mund të mos prodhojnë rezultatin e dëshiruar dhe mund të ndikojnë në shëndetin tuaj gjatë procesit.

-Kur vishni një korse për belin, beli juaj do të duket më i vogël. Sidoqoftë, sapo ta hiqni, ai do të ndryshojë përsëri në formën e tij natyrale. Edhe nëse shihni disa rezultate menjëherë pasi të hiqni korsenë dhe për një periudhë të shkurtër më pas, ky efekt nuk do të zgjasë shumë.

-Ju mund të vini re se keni humbur pak peshë pasi keni mbajtur një korse për belin. Megjithatë, kjo peshë ka shumë të ngjarë të jetë uji që keni humbur gjatë djersitjes dhe jo dhjami i trupit. Ju gjithashtu mund të humbni pak yndyrë trupore sepse korseja do t'ju shtrëngojë barkun dhe do t'ju bëjë të ndiheni të ngopur. Sidoqoftë, kjo mënyrë e humbjes së peshës nuk është e shëndetshme dhe as nuk është e qëndrueshme.

-Ndërsa keni veshur një korse, kjo mund t'ju ndihmojë të mbani qëndrim të mirë. Por nëse e vishni shumë, mund të dobësojë muskujt tuaj thelbësorë. Kështu që kur e hiqni, mund të keni dhimbje shpine dhe qëndrim të keq.

-Për shkak se një korse ju shtrëngon stomakun, kjo ndikon në atë që po ndodh brenda. Kjo ngjeshje mund të ndryshojë pozicionin e organeve dhe do të ndikojë në funksionimin e tyre së bashku me rrjedhën e gjakut në përgjithësi. Veshja e korseve rregullisht dhe për periudha të gjata kohore madje mund të shkaktojë një deformimi të brinjëve.

Shtuar më 22/01/2021, ora 23:57

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori