A e dini përse e kemi pjesën e bardhë të thonjtë
A jeni kureshtarë të dini se çfarë do të thonë vijat dhe shenjat e bardhashfaqen nganjëherë në thonj? Mësojeni më poshtë!
Vijat e bardha apo shenjat në thonj janë si rezultat i një dukurie të quajtur ‘Leukonychia’, e cila ndodh si rezultat i mbetjes së ajrit brenda nën thua.

Leukonychia mund të marrë forma të ndryshme; linja horizontale ose të valëzuara mbi sipërfaqen e thonjve.

Ndryshe, këto shenja të bardha mund të shfaqen si shenjë gjenetike apo si një infeksion fungal, dhe për shkak të mungesës së vitaminave të caktuara.

Nëse dëshironi të evitoni Leukonychia-në, sigurohuni që të konsumoni mjaftueshëm zink, pasi që ai i riparon thonjtë. Proteinat janë gjithashtu të rëndësishme për shëndetin e thonjve tuaj. Por, nëse këto shenja nuk hiqen dhe qëndrojnë aty vazhdimisht, është mirë që të bëni një kontroll mjekësore.
Shtuar më 06/08/2018, ora 22:37

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori